BENVINGUDA

Benvinguts al bloc dels propietaris de terres al terme de L'Aleixar !


L'ALEIXAR CREIX. Aquesta és una realitat que no es pot amagar. La forma en què creixi o la forma com es cuidi i ordeni el que ja està fet és una qüestió que només es resoldrà amb la bona voluntat i el bon fer de totes les parts que en som interessades.


Amb aquesta eina volem posar a l'abast de totes les persones interessades, informació general sobre temes que ens incumbeixen com a propietaris de terrenys al terme municipal de l'Aleixar, però també com a una part més de la vida, de l'activitat social, econòmica i cultural d'aquesta preciosa vila.

dimecres, 16 de març del 2011

NOTA DE L'ADV - 2ª QUINZENA DE MARÇ

Us enviem, adjunt, l’avís corresponent a la 2a quinzena de març que es difon des de l’ADV a socis i cooperatives.

"AVELLANER (Inflament de borrons)
Barrinador de la fusta (Zeuzera pyrina): Cal destruir les erugues a l'interior de les galeries actives mitjançant filferro, molles, etc. Les serradures ens ajudaran a trobar les galeries
actives. Queden poques setmanes ja que amb l’aparició de les fulles es dificulta el seu seguiment.
AMETLLER (Caiguda pètals - Aparició primeres fulles)
Arrufat i cribat: Realitzar un tractament a caiguda de pètals.
Monilia: Realitzar un tractament a caiguda de pètals.
NOGUER (Repòs hivernal)
OLIVERA (Diferenciació floral)
Repilo (Spilocacea oleagina): Es recomana realitzar un tractament després d’aquestes pluges (temperatura suau i fulla mullada més de 4h).
Corc (Phloetribus scarabaeoides): Es recomana reservar rames d’esporga de 5-10cm. de gruix com a esquer, deixar-les en zones ombrejades o als peus d’alguns arbres per tal que
hi realitzin la posta. Al mes de maig es donarà l’avís per a cremar-la o tractar-la.
Caparreta (Saissetia oleae): Ja es pot realitzar un tractament amb Piriproxifén a aquells arbres que presentin una forta afecció de caparretes (observar que no estiguin parasitades,
amb un foradet a la closca). Únicament si es troba estès a tota la finca es pot aprofitar i realitzar aquest tractament junt amb el del Repilo.
FRUITA DOLÇA (tractaments destinats a disminuir inòcul)
Presseguers: És recomanable fer un tractament a les varietats sensibles a Monília.
Arrufat i cribat: Realitzar un tractament cúpric .
CÍTRICS
Tractament post collita: Després d’aquestes pluges és convenient realitzar un tractament amb productes cúprics.
VÍNYA
HORTA
Barrinador de la carxofa: S’inicia l’ eclosió dels ous que durarà fins al mes de març. En cas d’atac realitzar aplicacions de Bacillus thuringensis.
Cols, enciams, col-i-flors: Vigilar els atacs d’erugues, realitzar aplicacions de Bacillus thuringensis, mentre hi hagi eclosions sobretot abans que cabdellin.
Fava: Controlar possibles aparicions de Pugó negre (Aphis fabae) i tractar de forma localitzada a les primeres colonies.
Mildiu de l’enciam: Aquesta malaltia es desenvolupa quan la temperatura és de 10ºC i la humitat de més del 95%. Cal minimitzar la condensació d’aigua sobre les fulles i controlar
que hi hagi una bona ventilació.
Escarola: Cendrosa. Evitar la proliferació del fong en les ultimes fases del cultiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada